Nu suntem pregatiti inca ...

Postat de Unknown On 04:12:00
Raspuns la comentariul:
Revin si eu cu intrebarea, precum acel elector turmentat dintr-"O scrisoare pierduta":
Ce rol credeti ca vor juca blogurile in pregatirea/desfasurarea viitoarelor campanii electorale din România?

Si, nu in ultimul rând,nu ma-mbrânciti... ca ametesc!
Adăugat de Dan la 14 Septembrie 2007 19:28:02

Comentariu ce apartine lui Dan, postat la articolul "Există viaţă, creiere şi bun simţ dupa bloguri", articol ce apartine lui Victor Ciutacu, gasit la www.ciutacu.ro . Am decis sa procedez astfel si sa nu public un comentariu direct pe blogul domnului Ciutacu deoarece comentariul meu nu are legatura cu articolul ci cu intrebarea din comentariul lui Dan. In momentul acesta pare cea mai buna indee :)

@ Dan


Un rol foarte important daca cei direct interesati vor intelege pe deplin pontentialul unui blog si a blogosferei. Un blog poate fi folosit ca o arma daca are in spate un om inteligent si un numar mare de cititori. Cu ajutorul unui blog poti distruge si crea aproape instantaneu, avand in vedere ca ceea ce vrei sa faci cunoscut devine accesibil tuturor intr-un timp extrem de scurt, fata de o campanie clasica.


Cand spun "devine accesibil tuturor" ma refer la cei care au posibilitatea sa intre in contact cu blogosfera.


Adevarul este ca acum, in momentul acesta, foarte putini romani stiu macar ce este un blog cu adevarat. Eu cunoscut foarte multi oameni care au internet de ani de zile, dar inca nu stiu ce inseamna cu adevarat un blog, si problema este ca nu stiu nici macar ca pot avea propriul lor blog, gratis. Daca ar stii ca este gratis poate multi ar incerca ceva in directia aceasta, si incercand vor intelege si vor invata cu ce se manaca un blog, fara sa vrea vor intra in legatura cu blogosfera.


Se intampla ca multi sa nu stie asta chiar daca au conexiune la internet din cauza ca pentru ei internetul se opreste la IRC, google si download la greu de warez. Cautati care sunt cele mai folosite cuvinte de romani atunci cand cauta ceva in google, sau chiar in alt motor. zic google din cauza ca este cel mai cunoscut si folosit.


Daca spun la scoala ca am un blog, multa lume se va uita ciudat la mine. Daca spun in fata blocului, cum Psihologu` zice, ca am postat ceva aici, aia o sa rada de mine. Si chiar daca unii mai au idee ce este un blog, o sa zica ca sunt nebun, si ca nu am cum sa fac asa ceva. Daca le arat acest blog, o sa zica ca nu este adevarat, ca este un fals, ca domnul Victor nu se omoara cu chestii deastea. Cei care au ajuns aici si au postat, chiar daca comenteaza fara nici o legatura cu subiectul, desi ar trebui sa se invete sa nu mai faca asa , ar trebui apreciati ca stiu ce este un blog si ca mentin legatura cu blogosfera.


O alta problema este lipsa totala de etica pe internet.


.ro este imatur, haotic


termin acu ca ma luati la bataie, deci


... blogurile au potentialul de a juca un rol important, dominant, in pregatirea/desfasurarea viitoarelor campanii electorale din România, insa asta se va intampla atunci cand o sa avem de a face cu un .ro matur, cu oameni care stiu cu ce se mananca un blog.

1 Response to "Nu suntem pregatiti inca ..."

  1. Anonim Said,

    @Mihai:
    Multumesc pentru raspunsul plin de bun-simt si aproape complet pe care l-ai dat la intrebarea mea.
    Cu ce sunt de acord:
    - .ro este imatur si relativ haotic;
    - inca sunt foarte multi consumatori de internet inca nefamiliarizati cu blogosfera;
    - intr-adevar, potentialul este urias.
    Ce as mai completa eu:
    * multi nu stiu ce este sau cum se pot folosi de un blog dar, din fericire, numarul celor initiati este pe zi ce trece tot mai mare;
    * intrebarea mea vine si in urma constatarii ca unele personalitati politice, dar chiar si unele partide, au inteles deja ca potentialul este imens si doar foarte putin exploatat, deja au inceput sa-l tatoneze, sau chiar sa se dedea la atacuri furibunde impotriva adversarilor;
    * poate nu anul acesta (cu ocazia alegerilor pentru P.E.), dar incepand din 2008 sunt SIGUR ca vor incerca sa intre in aceasta lume noua pentru ei, cu speranta ca vor mai aduna adepti sau macar cateva voturi indispensabile;
    * nu in ultimul rând, in ideea unor eventuale alegeri uninominale, blogul personal poate (oarecum) sa substituie deja celebrele, dar si perimatele, liste electorale.

     

Trimiteți un comentariu

Esti ciumpalac comenteaza, esti neciumpalac comentezi pe propia piele!