Omul primitiv isi urmarea doar instinctele de baza, ca un animal. El isi dorea de la lumea inconjuratoare mancare, protectie (adapost), sex si cam atat. Din cauza ca tanti Natura este o perfectionista, omul nu a fost lasat la stadiul de om al cavernelor, ci l-a evoluat. Cand bipedul s-a vazut fara par si cu un creieras mai agil, a inceput sa-si doreasca o viata mai buna, o viata care incepet sa aiba din ce in ce mai mult nevoi de indeplinit. Asa a aparut nevoia de spatiu, fapt care a dus la mici batalii pentru cea mai buna caverna. Cand bipedul s-a vazut in cea mai buna caverna, brusc asta nu a fost de ajuns. Acum vrea si ce mai buna sursa de hrana, cea mai buna femeie, de fapt vrea tot ceea ce e mai bun. Si astfel incep primele "razboaie". Nu stie prea multe despre lumea ce il inconjoara asa ca bipedul se apuca si inventeaza religia. Asta e cea mai buna inventie si in ziua de azi, fiindca religia explica tot. De ce ploua, de ce ninge, de ce exista zii si noapte, de ce vine bau-bau noaptea si ma papa si asa mai departe.
Acum omul nostru evoluat pe langa mancare, protectie si sex, are nevoie de religie si de razboaie (ca sa mentina un nivel de protectie decent). Dorinta de a castiga razboaiele a adus la aparitia armelor, care au evoluat si ele, devenind din ce in ce mai sofisticate si mai eficiente in a omora alti ... oameni.
Religia devine un alt motiv pentru razboi. Practic de la aparitia ei, religia a avut si inca are, un rol special in fiecare razboi.
Omul ajunge in secolul XXI. Inca are nevoie de mancare, protectie, sex, religie si razboi. Practic alte nevoi nu au mai aparut, ci doar acestea 5 s-au diversificat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ba da mare dreptate ai bravo . sintem o specie de muisti evoluati