Zombie Part I

Postat de Unknown On 03:00:00

ZOmbie


-Halloween Special Edition –


Partea 1: Cu ce se mananca un Zombie?


 


Ce sunt ei?


Zombie sunt corpurile reanimate, insa fara constiinta, versiunile contemporane fiind numite si “Mortii Vii / Undeads”.


Ezita mai multe tipuri?


In prezent putem imparti zombii in 3 mari categorii:


Zombii Filozofici


Zombii Voodoo


Zombii Hollywood-ieni


o Zombii Romero


o Zombii Russo


Prima categorie si anume Zombii Filozofici, sunt fiinte ipotetice folosite ca argumente in diferite idei filozofice. Un zombie filozofic arata exact ca o fiinta umana, insa ii lipseste constiinta, sentimentele s.a.m.d. De exemplu, daca intepi cu un obiect ascutit un zombie de acest tip, ipotetic vorbind desigur, el va scoate un sunet de durere precum un om normal “Auuu!”, insa in realitate el nu simte durerea. Acesti zombie nu sunt doritori de creiere umane,ficati si alte organe. Folosind logica elementara ne putem da seama ca acesti zombii nu exista in realitate, si nici nu exista vreo urma de indoiala ca ar exista, deoarece … sunt ipotetici.


A doua categorie, Zombii Voodoo, ne infatiseaza zombiul ca fiind o persoana reinviata de un Bokor, vrajitor voodoo, pentru a servi ca sclav acestuia. Acest tip de zombie se pare ca exista si il putem gasi, si in lumea reala, in zonele unde religia voodoo are practicanti si cadavre proaspete. Nu fii uimit, tot ce am spus pana acum este adevarat, mai putin partea cu cadavre praspete :D. Se pare ca zombiul voodo nu este chiar readucerea la viata a unui cadavru, din cauza ca cel care este zombificat nu a fost niciodata mort cu adevarat. Pentru a zombifica un om nenea Bokor foloseste niste prafuri pentru a produce victimei o moarte aparenta, foarte aproape de cea reala, astfel incat victima sa fie considerata de familie moarta, si sa fie ingropata. Victima nu este cu adevarat moarta, ina se pare ca nici macar un doctor nu isi poate da seama de acest lucru. Dupa ce este ingropat, asa zisul mort este dezgropat dupa un anumit timp, exact cand are loc trezirea mortului in noua lui viata ca zombie.


*zombii de tip hollywood vor fi disecati in profunzime intr-un articol viitor, stay tuned

4 Response to "Zombie Part I"

  1. Anonim Said,

    Tu cu ce zombi ai vrea sa te intelnesti daca ai avea ocazia? Trebuie sa iti placa 1.

     

  2. Anonim Said,

    pai favoritii mei sunt cei de tip Romero, fiindca sunt cei mai simpatici dintre toti :D ... diferenta dintre un zombie Romero si unul Russo o sa o scriu intr-un post viitor ...

     

  3. Anonim Said,

    pai cei care imi plac sunt filozofici

     

  4. Anonim Said,

    ca sunt ipotetici deaia :D ...

     

Trimiteți un comentariu

Esti ciumpalac comenteaza, esti neciumpalac comentezi pe propia piele!