Nebun sau fata in fata cu adevarul?

Postat de Unknown On 03:40:00

“Nu merita sa iti pierzi timpul cu libertateac,
daca aceasta nu include si libertatea de a gresi.”
-Mahatma Gandhi

Azi, mai rau ca in oricare alta zi, am fost lovit puternic de realitate. Am fost pentru putin timp spectator imensei piese de teatru, unde pana acum, am fost un simplu personaj. Societatea.
Traim cu iluzia ca suntem liberi. Ca ne decidem singuri vitorul, ca decidem noi ceea ce e bine si rau, ca noi suntem cei care ia deciziile. Avem nevoie de aceasta iluzie, fiindca ea ne alimenteaza dorinta de viata, iar regizorii au nevoie de noi in viata. Un om mort nu valoreaza nimic. Nimic.
Ma simt ca un leu intr-o cusca. Ca un animal salbatic intr-o gradina zoologica.
Oameni care se uita la tine, oameni care le e teama de tine, oameni care iti fac poze si spun: “ Uite tati, un animal salbatic!”.
Dar eu eram un spectator. Priveam din spatele gratiilor imensa minciuna. Priveam oameni care se cred liberi, oameni care cred ca eu sunt cel privat de libertate.
De cand te nasti esti mintit. Ti se spune ca exista Dumnezeu. Ti se spune care este diferenta dintre bine si rau. Ti se spune ce este frumos si ce este urat. Ti se spune despre “calea cea buna”. Esti invatat ca respectarea regulilor este cel mai bun lucru pe care poti sa il faci. Toate sunt introduse asa de subtil incat ajungi sa creezi ca TU decizi ce este bine si rau, ca TU esti cel care iei decizii.
In realitate cei care iau decizii sunt cei care te-au instruit, regizorii piesei de teatru. Cei care te-au invatat diferenta dintre bine si rau. Aceeasi carora le este in propriul interes ca tu sa fii programat. Fiindca pana la urma asta suntem noi oamenii. Fiinte bipede ce avem ca “sistem de operare” AND-ul iar ca programator sef societatea. Am putea spune familia, insa familia (parintii de obicei se ocupa de educatie/ bunicii uneori/daca sunt unchii atunci e nashpa rau de tot, fiindca se lasa cu traume) este la randul ei programata astfel incat educatia pe care tu o primesti sa fie in concordanta cu normele societatii.
Nu putem trai in afara societatii, nu putem nici macar sa devenim OAMENI fara ea, insa putem sa o schimbam. Societatea moderna nu are nevoie de oameni liberi, are nevoie de oameni folositori.


0 Response to "Nebun sau fata in fata cu adevarul?"

Trimiteți un comentariu

Esti ciumpalac comenteaza, esti neciumpalac comentezi pe propia piele!