Cum sa modificam template-ul

Postat de Unknown On 15:51:00

Pentru a adauga si alte widgets decat cele oferite de blogger, precum si pentru a putea hackui pe cele deja existente trebuie sa stim a modifica template-ul blogului intr-un mod cat mai simplu si eficient.

Primul pas: Salvam Template-ul (Tema)

Salvam template-ul din doua motive: pentru a facilita o editare rapida si usoara si pentru a evita dezastrul de a ramane cu un template "stricat" pe care nu il mai putem repara.

13Din Dashboard, Click pe butonul Layout. De acolo click pe Edit HTML

Acum vedem codul sursa al template-ului nostru. Orice fel de schimbare / hack / widget pe care o dorim blogului nostru o vom face modificand acest cod sursa. Click pe Download Full Template (1 din poza de mai jos). Aceasta va declansa download-ul codului sursa in format xml (nu este necesar a cunoaste ce xml este, e deajuns de stiut ca este destinat transportului si stocarii datelor). Recomand redenumirea fisierului intr-un nume mai sugestiv, deoarece odata downloadat are un nume greoi de genul template-3048857935954560881.

Locul corect pentru widgets, CSS si JavaScript

2. Butonul de Upload. Il vom folosi atunci cand vom modifica tema si vrem a o urca pentru a vizualiza efectul modificarii pe blog.
3. Activarea acestei optiuni este necesara deoarece extinde vizualizarea codului sursa si permite modificarea si a widgets-urilor.

Atentie !
Pentru a downloada intregul cod sursa trebuie activata optiunea Expand widget template inainte de download.

4.  Aceasta reprezinta inceputul si sfarsitul locului unde putem insera widgets-uri. Acest lucru se face inserand codul intre perechile "b:section" cu id='sidebar', oriunde intre doua linii "b:widget". Odata ce codul a fost acceptat, este usor de vizualizat si modificat locul acestuia in template dintr-un loc in altul in pagina "Page Element", prin simplu procedeu de drag and drop.

Codul CSS se adauga inainte de inchiderea tagului b:skin. Codul JavaScript se adauga oriunde intre inchiderea tagului b:skin si inchiderea tagului head.intro5

Deasemeanea majoritatea hack-urilor necesita permitearea de Feeds. Aceasta se face accesand "Settings" si modificand "Allow blog feed" la Short sau Full fara a conta. Insa trebuie activat. O alta optiune este activarea paginilor individuale pentru articole. Settings >> Archiving >> Enable Post Pages.

Unelte pentru modificarea template-ului

Avem tema downloadata. pentru siguranta ii facem o copie pe care o vom pastra in cazul in care vom da gres cu vreo modificare.

Pentru modificare ca software recomand Notepad++. Mai jos vedeti diferenta dintre Notepad++ si editorul blogger.

diferenta_01

Deoarece Notepad++ coloreaza tagurile este mai usor operarea cu acestea, precum modificarea sau inserarea de cod.

Notepad++ ca orice software pe care o sa il recomand este gratis si il puteti downloada de pe filehippo.com de aici.

Notepad++ este fratele mai mare si mai frumos al lui Notepad. Desigur ca puteti folosi Notepad, insa este ca si cum ati folosi editorul Blogger. Nu veti beneficia de taguri colorate :D si alte minuni.

0 Response to "Cum sa modificam template-ul"

Trimiteți un comentariu

Esti ciumpalac comenteaza, esti neciumpalac comentezi pe propia piele!