Oamenii dealungul istoriei au descoperit si folosit un numar impresionant de surse de energie. Majoritatea acestor surse de energie au in comun un singur mare si tare lucru, distrug mediul natural. La inceput nu era o mare problema. Mediul natural era mult, lat si lung, insa odata cu aparitia mediului artificial si extinderea lui, giganticul mediu natural a devenit din ce in ce mai mic. Am ajuns sa avem mediu natural numai in spatele gardurilor.
Problema care ni se pune, si a carui solutie ni se cere, este urmatoarea: " Cum producem energie fara impact negativ direct asupra mediului natural?"

M-am gandit la o sursa de energie, "stabila", care implica costuri mici, care este inepuizabila si mai ales "user friendly", si anume energia nucleara.

Daca cumva crezi ca energia nucleara nu este stabila, iti spun io ca te inseli. Energia nucleara in mainile unor oameni capabili este perfect stabila si sigura. Mai mult este si inepuizabila ( in realitate este epuizabila, insa in comparatie cu viata unui om, putem spune fara probleme ca este inepuizabila).

Intorcandu-ma la ideea primordiala, pentru ca energia nucleara sa nu polueza mediul natural in mod direct, trebuie sa o luam de ureche si sa o mutam intr-un alt tip de mediu.

Unde gasim acest tip de mediu? Easy. Oriunde avem un oras.

Orasul prin definitie este un mediu artificial, deci poluarea acestuia implica poluarea in mod indirect a mediului natural, lucru ce inseamna ca am atins conditiile de la inceput.

Ia Atomocentrala, muto in mijlocul unui oras mare, si BaBaBoom presiunea asupra mediului natural se reduce semnificativ.
Efectele negative asupra populatiei acelui oras este nesimnificativa in comparatie cu efectele negative asupra boschetilor si veveritelor.
Energia nucleara este mai mult decat viitorul, ea este prezentul. Cea mai mare prostie pe care o putem face este sa ne opunem acesteia.
________________________
- orice greseala gramaticala mi se aduce la cunostinta printr-un comment plin de ura si rasist ca sa am motiv intemeiat sa-l sterg
- daca tii cu boschetu si veverita, lasa un comment de lauda
- daca tii cu tine si cu vecinu, suna la 776-numar-ineexistent, apel cu taxa normala, si discuta cu veverita care SUFERA acum din cauza ENERGIEI NUCLEARE pe care tu o folosesti sa asculti manele si sa te uiti pe OTV (asta nu e reclama la OTV, asta e reclama negativa la OTV)
-daca ti-a placut acest articol nu uita sa iti tragi un abonamnet RSS gratis aici

0 Response to "Energie ieftina si prietenoasa cu mediul natural [Idee]"

Trimiteți un comentariu

Esti ciumpalac comenteaza, esti neciumpalac comentezi pe propia piele!