Cum cream un blog

Postat de Unknown On 17:16:00
Urmatorul mini-tutorial este pentru cei care s-au decis ca vor un blog si ca o sa foloseasca ca platforma de blogging Blogger. Procesul de a crea un blog este simplu si foarte rapid.  Hai sa incepem:
1.       Visitam www.blogger.com, pagina principala Blogger.
2.       Daca deja avem un Google Account (Gmail, Google Groups, Orkut), trecem la pasul 3, altfel continuam cu:

a)      Suntem pe pagina principala. Nu avem un Google Account si deci trebuie sa ne creem unul. Click pe "Create your Blog now".
b)      Avem in fata acum pagina de inregistrare pentru un Account Google. Pentru a finaliza procesul de Inregistrare trebuie sa completam urmatoarele:
§  Email Adress - aici completam cu adresa noastra de email. Este foarte important de folosit o adresa de email reala deoarece acesta va fi folosita ca ID atunci cand ne vom loga. Daca ai o adresa de emai de la Gmail, insemna ca acest proces il poti sari asa cum ni se spune la pasul 2.
§  Retype Email Adress - rescriem adresa de email de la 2.2.1 pentru a ne asigura ca prima data am scris-o corect.
§  Enter a password - aici vom stabili care este parola cu care mai tarziu ne vom loga. parola trebuie sa aiba minim 8 caractere. atentie nu uitati care este aceasta.
§  Retype password - rescriem parola pentru a ne asiigura ca prima data nu am gresit.
§  Display name - aici vom scrie numele cu care ne vom semna articolele pe blog.
§  Word verification - aici se scrie cuvantul din imagine. este o metoda prin care google se asigura ca acest account este creat de un om si nu de un bot.
§  Acceptance of terms - click pe casuta pentru a asigura google ca sunteti de acord cu termenii lor.
§  Click pe butonul continue. Acesta este finalul procesului de inscriere.
3.       Ne logam cu Google account-ul pe care il avem sau acum l-am creat.
4.       Suntem in Dashboard. De aici vom controla blogul si mai tarziu poate chiar blogurile noastre. Click pe "Create a blog".
5.       Aici vom stabili care va fi titlul si adresa noului blog. Alegeti cu atentie adresa deoarece aceasta nu o vei mai putea modifica ulterior. Adresa ta va fi de tipul NumeAlesDeTine.Blogspot.com. Titlul il vei putea schimba oricand si de cate ori doresti.
6.       Click pe butonul Continue si astfel vom ajunge la pagina unde ne alegem cum va arata noul nostru blog. Temele (Template-urile) prezentate sunt cele standard.  Nu conteaza ce vom alege la acest pas deoarece putem modifica tema oricand dorim. Click Continue.
7.       Felicitari, ai reusit! De acum ai propriul tau blog. Click pe butonul “Start Blogging” pentru a incepe bloguiala.

Despre cum vom personaliza noul blog vom invata intr-un alt tutorial.

0 Response to "Cum cream un blog"

Trimiteți un comentariu

Esti ciumpalac comenteaza, esti neciumpalac comentezi pe propia piele!