Ceausescu, Partid, Patrie, Esec

Postat de Unknown On 00:14:00

Ceausescu


Comunismul a fost un esec total. Atat la noi in tara, cat si in afara. Si totusi!

Desi a fost un esec ideea din spatele comunismului este geniala. O lume egala, fara clase sociale.

Problema comunismului este ca desi a plecat de la o idee geniala, a luat-o pe aratura. Din cauza ca baza comunismului este utopica, pur si simplu nu se poate adapta realitatii, a fost nevoie de ceva pentru a inlocui nobila baza. Ce putea fi mai bun decat frica, distrugerea vointei individului si mai ales distrugerea paturii intelectuale.

Intelectualli sunt cei mai mari dusmani ai sistemului. Ei pun intrebari si cauta raspunsuri. Ei pot distinge adevarul din marea de minciuni, ei vor vinovatul pedepsit. Distrugei pe ei si ramai cu niste oi, oi care le poti infometa pentru un mai bun control.

Cenzureaza tot, baga la program cultul peroonalitatii, modifica istoria tarii, identifica dusmanii sistemului, ai grija ca ei sa fie tacuti si civilizati in comportare. Dar cel mai bine e sa-ti monitorizezi prietenii, familia, rudele, sa stii ce fac, ce spun.

De politia de stat nu vorbim. In nici un caz nu e o caracteristica numai a comunismului. Politia de stat isi gaseste locul si in mandria sistemului capitalist. Desi desigur nimeni nu o recunoaste.

Deci e simplu. Vrei sa controlezi o natie? Spalale creierele. Taiele sursele de informatie. Infometeazai si baga frica in ei.

Si asta s-a intamplat. Si asta a facut si tovarasul Ceausescu. Saracul, si el un simplu pion al sistemului.

Desi oameni nevinovati au murit, desi generatii intregi au patimit ... ce vreau sa spun de la inceput este ca ... nu trebuia sa se intample asa. Sotii Ceausescu nu trebuiau imediat executati. Poate ca exagerez, dar si noi am devenit criminali odata ce am executat pe conductorul nostru. 22 de ani. 22 de ani in care am fost de acord cu politica lor. Si brusc, ne-a venit in cap ideea " Ne-am saturat, hai sa-i executam!". Prea brusc.

Sunt atat de multe goluri in ideile mele din cauze evidente. Am incercat sa spun cat mai mult in cat mai putine cuvine, desi probabil am ajuns sa spun nimic, sau poate m-am facut greu de inteles. Adevarul este ca sunt multe necunoscute despre '89, necunoscute ce au fost ingropate, probabil cu speranta cu nimeni niciodata nu le va gasi.

Ne-a venit noua deodata sa ne ridicam. Focul nu se aprinde singur. Cine a dat "foc" in '89?

Sau intrebarea care ma chinuie pe mine ... De ce asa?

Oamenii in '89 au murit nu din cauza comunistilor ci din cauza ...

Stiti ca totul este urmarit pe net nu? Mai bine tac. Cum am mai zis, toti au politie de stat. Mai mult s-au mai putin ascunsa.

Ceausescu nu drebuia omorat asa. Intr-un proces de 2 bani, facut doar pentru a justifica crima. Fiindca crima a fost.

Saddam de ce nu a fost executat pe loc?

Era Ceausescu o amenintare daca era tinut cateva luni in inchisoare pentru a calma apele si a se organiza un proces demn de un conducator? In '89 am dat dovada de barbarism. Comunistii s-au purtat cu noi ca animalele, dar si noi ne-am purtat la fel.

De ce trebuia Ceausescu sa moara asa repede? De ce? Cine si mai ales ce s-a vrut ascuns pe vecie?

Dar degeaba. '89 a fost o prostie, o revolutie care se putea face mult mai frumos, dar nu s-a vrut. Spun degeaba din cauza ca suntem condusi de aceeasi comunisti. Aceeasi! Ceausescu nu conducea tara singur, el nu a fost singurul vinovat, asta daca a fost vinovat.

Unde sunt ceilati? Unde? Sunt pe biletul de vot! Acolo sunt!

Acum este mai complicat ca atunci. Atunci erau doar comunisti, acum sunt burghezi comunisti. Comunisti, dar fara idei de egalitate.

Poate ca comunsmul si-a deschis gura prea devreme. Poate ca in viitor oamenii vor fi mai pregatiti pentru a intelege comunismul si al aplica asa cum s-a vrut a fi.

Si acest viitor nu este departe. Cel mai bun invatator a nostru este capitalismul. El ne impinge incet, dar sigur spre o alternativa.

Cel mai bun sistem ar fi probabil un sistem hibrid, capitalisto-Comunist. Cam ce se intampla in China.

2 Response to "Ceausescu, Partid, Patrie, Esec"

  1. Anonim Said,

    "Desi a fost un esec ideea din spatele comunismului este geniala. O lume egala, fara clase sociale."
    Prostioara ....

    Lumea nu poate sa existe fara clase sociale. Ideea din spatele comunismului nu este geniala... este imbecila, criminala si impotriva naturii.

    Lumea va fi intotdeauna o piramida. Scopul tau este sa urci.

     

  2. Anonim Said,

    Imi para rau, dar de ce egalitatea este imbecila si criminala ? Ideea din spatele comunismului este organizarea societăţii astfel incat sa isi piarda caracterul politic, de clasă, de dominaţie socială a unei clase, realizîndu-se ca proces de autoconducere. Ce este criminal aici?

    Este adevarat ca in realitate, procesul de a ajunge la nivelul de comunism propriu-zis este criminal si imbecil. Dar asta din cauza ca nu exista oameni capabili sa aplice si sa dirijeze un astfel de proces.

     

Trimiteți un comentariu

Esti ciumpalac comenteaza, esti neciumpalac comentezi pe propia piele!