Blogger si Blego Help

Postat de Unknown On 23:34:00
Ce este un blog?

Pe scurt un blog este un website. Pe un scurt mai lung Un blog este un site pe internet care respecta o structura a continutului definita prin ordinea invers cronologica in care acesta apare pe prima pagina. BobbyVoicu.ro

Exista mai multe tipuri de bloguri. Clasificarea se face atat din punct de vedere al informatiei pe care blogul il ofera cat si la modalitatea prin care aceasta informatie este scrisa si publicata de catre autor.

Ce este Blogger?

Blogger este o plaforma de blogging. Este gratis, usor de utilizat si mai ales ... este gratis. In spatele lui Blogger sta Google ceea ce inseamna ca daca vei alege Blogger ca platforma de blogging vei avea parte de calitate si profesionalism. Blogger este pe cat de simplu pe atat de puternic si de stabil. Este prietenos cu incepatorii in ale bloggingului, oferind teme (interfete grafice) simple si usor de folosit, web host gratis pentru poze ( 1 GB spatiu stocare gratis ceea ce prin aproximare inseamna 7600 de poze in format JPEG la o rezolutie de 1024 cu 768), posibilitatea de a modifica tema (template-ul), culorile sau chiar de a instala o alta tema dintr-o sursa externa, deasemenea utilizatorul are optiunea de a folosi diferite script-uri, un feature foarte folositor si atat de dorit de blogerii de tip Wordpress.com :P, crearea unei echipe pentru a administra un blog (mai multi autori), optiunea de a crea un blog privat, posibilitatea de a folosi nenumarate widgets si altele.

De ce  Blogger?

Blogger nu este o platforma perfecta insa raportul pret calitate il face un canditat perfect pentru titlu de platforma perfecta. In urmatorul este prezenta o comparatie intre cele mai populare platforme de blogging actuale, Blogger si Wordpress (cel .com desigur).

Feature Blogger.com Wordpress.com
Modificarea Temei Poti sa modifici tema (template), culorile sau sa instalezi o tema dintr-o locatia externa Nu poti modifica tema decat daca platesti pentru a utiliza aceasta functie. Nu poti folosi o tema dintr-o sursa externa.
Statistici vizitatori Nu, insa aveti posibilitatea de a includete trackere externe, precum Google Analitycs Da, insa foarte putin amanuntit. Nu se poate compara cu Google Analitycs, iar acesta nu se poate folosi din cauza interdictiei scripturilor de orice fel.
Import / Export Da ( in blogger draft) Da.
Stocare imagini 1 GB prin Picasa Web Albums 3 GB
Pagini Statice Nu. Da.
Postare prin Email Da. Nu.
Optiune Privat Da. Da.

Acum ca am inteles ce este un blog si am vazut cu ce se lauda Blogger, sa va explic ce care este treaba cu Blego Help.

Blego Help este un blog pe platforma Blogger, creat si intretinut de G. Mihai cu scopul de a veni in ajutorul blogosferei de tip Blogger cu informatii diverse despre aceasta platforma, cu prezentarea celor mai interesante widgets, teme (templates) si a celor mai noi hackuri.

PS: Nu ma declar a fi expert in blogging si in blogger, nu sunt decat un utilizator/blogger cu dorinta de a invata si de a invata pe ceilalti ceea ce deja stiu. 

1 Response to "Blogger si Blego Help"

  1. Anonim Said,

    Primul Comment, Coment de Tip test!

     

Trimiteți un comentariu

Esti ciumpalac comenteaza, esti neciumpalac comentezi pe propia piele!